Menu
EUR
Waar moet een goed skigebied aan voldoen?

Waar moet een goed skigebied aan voldoen?

Door: Victor Reacties: 0

Het einde van het wintersportseizoen komt nu echt in zicht en ik vind dit kut. KUT met hoofdletters wel te verstaan! Amper terug van de laatste wintersportvakantie, ben ik alweer op zoek naar een mooie bestemming voor volgend jaar. Ken je dat onrustige gevoel? Welkom in mijn wereld. Maar waar moet een goed skigebied eigenlijk aan voldoen?

 

Waar moet een goed skigebied eigenlijk aan voldoen?

Voor mij heeft de ultieme wintersport vakantie en een goed skigebied een aantal ingrediënten. Goede sneeuw condities, voldoende piste kilometers (minimaal 100 km), zo nu en dan een lekker zonnetje, geweldige Après Ski, een goed liften netwerk, zodat je weinig hoeft te wachten en een leuk gezelschap. Mijn tip van vandaag is dan ook om vooral vrienden en familie mee te nemen die nóg leuker zijn dan jou!

Wat mij betreft is de boeking voor het volgende seizoen al rond voordat ik het wintersport dorp uitrij. Ik kijk graag uit naar één van de mooiste dingen in het leven en ik laat me hierin door niemand tegen houden. Hoe langer de voorpret naar een wintersport vakantie is, des te meer ik ervan kan genieten.

In de aanloop naar mijn volgende wintersport vakantie fantaseer ik hier al met enige regelmaat over. Al skiënd in de verse sneeuw en omringd door torenhoge bergen, voel ik me zo vrij als een vogel. Vrienden en familie heb ik als onbetaalbaar gezelschap om me heen en we genieten tijdens de lunch maximaal van het ó zo lekkere eten. Vergezeld door de zon maken we veel piste kilometers om uiteindelijk de dag af te sluiten met de meest fantastische Après Ski. Onmisbare drankjes als glühwein, jägertee, een heerlijk witbiertje, halve liters bier, Willy’s en Jägerbombs. Nu beleven we wintersport letterlijk en figuurlijk op het hoogste niveau. Mooier wordt het echt niet.

Afsluiting wintersportseizoen in stijl

Voor de echte wintersport liefhebbers komt het einde van het wintersportseizoen nooit op een goed moment. Gelukkig bewaren een aantal skigebieden letterlijk het beste voor het laatst. Het gros van de Nederlanders hebben inmiddels de wintersport er dubbel en dwars op zitten. Dit terwijl de afsluiting van het seizoen op veel plekken vaak nog groots gevierd wordt en veel Nederlanders er nog even op uit trekken. De combinatie van sneeuw, veel zon en nog meer feest is dan ook goede reden om nog één keer je dikste kleren uit de kast te halen. Ik zit op het puntje van mijn stoel en struin nog één keer het internet af voor een leuke aanbieding. Want waarom kijken naar volgend jaar, als het nu ook nog kan.

Wintersport gadgets en trends

Tijdens mijn zoektocht naar een goed skigebied ga ik ook nog even op bezoek bij mijn grote vriend Google om de nieuwste wintersport gadgets en trends* te achterhalen. Als een echte wereldkampioen slalom skiën surf ik op internet naar wintersport spullen. Van mutsen, hippe goggles tot de nieuwste GoPro om straks alles op beeld vast te kunnen leggen voor als ik ooit een respectabele leeftijd mag bereiken. Tot aankopen leidt het deze keer echter niet. Vaak loopt mijn bankrekening een grote financiële deuk op na het bezoeken van deze aanlokkelijke websites. Gelukkig blijft mij dat deze keer bespaard.

Wintersportaholic?

Terwijl het kwijl mijn mond verlaat en langs mijn kin zijn weg naar beneden aflegt, herpak ik mezelf en laat ik alles weer even voor wat het is. Iets met verslaving? Ja. Ik kan er niet genoeg van krijgen en kan dus wel zeggen dat ik een wintersportaholic ben.

*Over trends gesproken; aankomend seizoen komt Après Ski Store met een eigen lijn van wintersport mutsen. Ik heb een glimp van de muts op mogen vangen en heb mijzelf al gebombardeerd tot eerste klant. Neem gerust af en toe een kijkje in de shop van Après Ski Store.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »